Over het koor

Nieuwe koorfoto voor website

Het Gaasperdams Gemengd Koor is een koor voor amateurzangers. Sinds 2015 zingen we onder leiding van dirigent Frank Hameleers. Het repertoire bestaat uit vier-, soms driestemmige klassieke muziek uit verschillende perioden en van heel uiteenlopende componisten. Zie Vorige Concerten. Elk jaar hebben we één of twee uitvoeringen, vaak in samenwerking met professionele solisten en begeleiding. Vaste begeleider bij de repetities en uitvoeringen is pianist en organist Rolf Wolfensberger, die ook als solist optreedt bij de concerten van ons koor.

De repetities zijn wekelijks op dinsdagavond. Dan wordt niet alleen muziek ingestudeerd, maar ook gewerkt aan stemvorming en koorklank.

Het Gaasperdams Gemengd Koor werd in 1986 opgericht door dirigent en organist Kees Verkerk in de toen nieuwe wijk Gaasperdam in Amsterdam Zuidoost. Met groot enthousiasme heeft hij tot 2005 voor het koor gestaan. Vanaf 2005 heeft George Bretz het koor op deskundige wijze geleid, van 2009 tot en met 2014 was zangpedagoge Thea Bakker de vaste dirigent.

Frank Hamerleers Dirigent foto 150x150

Dirigent Frank Hameleers

Frank Hameleers studeerde zang en koordirectie aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam bij Max van Egmond en Jan Pasveer. Als tenor was hij vast verbonden aan het Groot Omroep Koor. Hij dirigeert verschillende koren, de KCOV Amsterdam, het Oratoriumkoor Bennebroek, het Gaasperdams Gemengd Koor, het Open Hofkoor in Amstelveen en het AMC koor. Incidenteel werkt hij ook met het koor van de Nationale Opera&Ballet, en het Nederlands Kamerkoor.

A21 150x150Pianist en organist Rolf Wolfensberger

Rolf Wolfensberger is de vaste begeleider van het Gaasperdams Gemengd Koor. Hij studeerde orgel bij Jacques van Oortmerssen en piano bij Ronald Brautigam aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Hij is als kerkorganist te horen tijdens de maandelijkse Solderviering in museum Ons lieve Heer op Solder. Rolf treedt ook op als solist bij de concerten van het Gaasperdams Gemengd Koor.

new facebook logo 2015 400x400kopie