Uitnodiging deelname Tweekorenproject 2019

Enkele jaren geleden, na onze uitvoering van Ein deutsches Requiem van Johannes Brahms, zeiden we tegen elkaar: “Wat jammer dat we zo’n stuk maar één keer kunnen uitvoeren. We werken er zo hard aan en dan is het na één keer weer over!” Nu zullen we een stuk met meerdere solisten (zoals de Petite Messe solenelle van Rossini, dat we afgelopen herfst hebben gezongen) niet zo snel meer dan eens doen, want dat wordt wel erg kostbaar. Maar een groot koorstuk met weinig solisten willen we graag ook eens in een  andere plaats uitvoeren. Met nieuw publiek, een nieuwe concertlocatie en andere lucht…..  We denken aan het volgende. 
 
Het Gaasperdams Gemengd Koor is van plan in 2019 een concert te organiseren in samenwerking met een ander koor, dat afkomstig is van buiten Amsterdam. We denken  aan een koor ergens in het land, hoeft niet dicht bij te zijn, maar ook niet te ver om in één  dag heen en weer te reizen. Hoewel het ook weer leuk kan zijn om een nachtje over te blijven (hotel of logeren). 
 
Wij bieden u de mogelijkheid om met ons een keer in Amsterdam te zingen. Wij hopen dat  in uw plaats een goede concertlocatie gevonden kan worden. Elk koor organiseert en betaalt de eigen concertlocatie. We zullen elk als koor een eigen programma kiezen dat samen in één concert past (totale duur bijvoorbeeld 2 uur plus een pauze). Als afsluiting van dit concert stellen wij voor een kort gezamenlijk stuk te zingen, gekozen door beide koren (en beide dirigenten) samen, door elk koor apart ingestudeerd en mogelijk 1 á 2 keer gezamenlijk gerepeteerd. 
 
Wie zijn wij? 

Wij zijn een gemengd koor met op dit moment 41 leden, opgericht in 1986. Op onze  homepage kunt u verder lezen wie wij zijn en wat we zingen. 
 
Wat zoeken wij bij u? 

Uw koor hoeft niet per se gemengd te zijn, wel ongeveer  zo groot / klein als ons koor, want  we moeten samen in één concertruimte kunnen optreden. Wij zoeken een koor met een repertoire dat bij het onze past, maar we zullen het zeker voor dit concert kunnen afstemmen. Ook willen we graag een koor ver genoeg van Amsterdam om nieuw te zijn voor elkaars publiek, maar niet zo ver dat de reis naar elkaar problemen gaat geven.
Herkent u zich hierin?
Raakt u ook enthousiast van dit experiment? Neem dan contact met  ons op.
Onze voorzitter is Adri Bloem, telefoon 020-6972884 of  06-16651494. E-mail:  adribloem@hotmail.com.
Onze secretaris is Joke Klaver, telefoon 020-6919530 of  06-15547472. E-mail:  jokeklaver@outlook.com.